2014. okt 10.

Az ötödik adás, 2014. október 5.

írta: na_ja
Az ötödik adás, 2014. október 5.

Alapos promót kapott Tillától a TV2 új műsora, a Rising Star, aminek.egyik zsűritagja a múlt héten itt kiesett Pásztor Anna lesz. Kicsit fura, mert azért a nagyközönséget nem sikerült meggyőznie Annának tehetségéről, de úgy látszik, hogy a „csúcselőadók” már nem akarnak beszállni ebbe a zsűrizős buliba.

Nagyon érdekes volt Kökényt és Szolnoki Petit egyszerre énekelni hallani. Idáig meg voltam győződve, hogy Kökény orgánuma tekintélyt parancsol, de most abban a pár pillanatban nekem eltörpült Szolnoki mellett. A maszk és a koreográfia nagyon tetszett, az ének annál kevésbé. Ez most Kökényes sem volt, plábe nem Szolnokis. Volt már sokkal jobb ez a Kökény gyerek, reméljük, hogy lesz is. Szabó Győző beugrója eléggé értelmetlen volt, kár, hogy azt a másfél mondatot sem tudta elmondani, amit szeretett volna.
Tóth Vera most Aretha Franklinként mutathatta meg tehetségét. Remek körítést kapott a produkció, és Vera is hozta a tőle elvárt, de amúgy baromi nehéz kötelezőt. Véleményem szerint ez volt számára a csúcs lehetőség ebben a szériában, mert ez a dal állhat hozzá a legközelebb. Bár nem biztos, hogy igazam vam, mert Vera már többször is bizonyította, hogy bármit lehet neki adni, megbirkózik vele. Nekem is hasonló gondolataim voltak, mint Bereczkinek, hogy Magyarországon Vera áll a legközelebb az Aretha Franklin stílushoz és szinthez. Biztos továbbjutó.
Susan Boyle következett Hevesi Tamás tolmácsolásában. Talán az eddigi legnagyobb paródiát láthattuk a műsor történetében, de ezért nem csak Hevesi volt a hibás, hanem a szerkesztők is, hiszen ezzel a dalválasztással meg is pecsételték a produkciót. Tomi is rátett egy jó nagy lapáttal, lehet, hogy akaratlanul. Értékelhetetlen, a műsorral összeegyeztethetetlen produkció volt.
Keresztes Ildikó a 70 éves Madonnát alakította. Ja, nem! Fergie volt állítólag. Hangja rendben volt, bár nem Fergie-re hajazott, hanem maradt Keresztes Ildikó. Körítés jó volt, Keresztes megint beleadott anyait-apait, a múlt hetit javította simán.
Sipos kicsit Laár András volt, de azért volt benne valami Hevesi is. Nekem azért valahogy másképp maradt meg Hevesi régről, ahogy ugrált a feje, és robbant az energiától. A zsűri szerint full Hevesi volt, akkor én most valamit nagyon benéztem.
Vastag Tamás már a bemutatkozó videóban is mutatott egy kellemes hangot, és a produkció is egész jóra sikerült. Nem mondom, hogy túl sokat hozzátett az eredetihez, de talán ezt a dalt illik is megtisztelni azzal, hogy nem próbálják meg régi dicsőségét átértékelni, újragondolni. Ezáltal persze a korlátai is megvannak a dalnak, de Tomi kihozta belőle, amit lehetett.
Zsűrivel nem igazán foglalkozom, de Bereczki most kicsit túllőtt a célon a szakmázásával. Szerencsére letörték a szarvát és remélhetőleg többet nem száll fel a magas lóra.

Pál Dénes Marilyn Manson és Amy Winehouse gyerekeként, Zsédaként jelent meg. Viccesre sikerült a produkció, de azért látszott és hallatszott, hogy volt benne sok munka. A szőrös comb vitt mindent.

Dukai Regina megint szerintem a legtöbbet hozta ki magából, amiért le a kalappal. Nyilván még mindig ő a legkevésbé technikás énekes, és ezt ő is tudja, de azért jó lenne, ha egyszer nem a biztos minimumot próbálná hozni, hanem kockáztatna, és egy nagyot gurítana. Klaudia is a tüzet keresi benne, én is. Szimpatikusan szerény Regina, de vaduljon már meg!

Aztán persze kiderült a végén, hogy erre Reginának már nem lehet meg a lehetősége. Szép munka volt így is idáig eljutni, de nekem akkor is kellemes meglepetés volt ez a lány. Így is nagyobb neveket utasított maga mögé, gratulálok!
A jövő héten őket láthatjuk:

Vastag Tomi - Meződi József
Kökény Attila - John Travolta
Pál Dénes - Haddaway
Sipos Peti - Lenny Kravitz
Keresztes Ildikó - Christina Aguilera
Tóth Vera - Caramel
Hevesi Tamás - Sipos F. Tamás
Szólj hozzá